ÉKSZER, A HÉTKÖZNAPOKON TÚL II.

A mumbai születésű Laksh Pahuja - az ékszervilág nemzetközi trendjeinek követése mellett - megteremtette saját, egyedi stílusát. Az ötleteit és inspirációját a természetből merítve, olyan alkotásokat hoz létre, amelyek újra és újra ámulatba ejtenek. Ékszerkreációival több nemzetközi díjat megnyert, és világszerte ismertté vált. Nagy tudását páratlan kreativitással és merész ötleteivel ötvözve, vitathatatlanul magas művészi értékű, egyedi ékszereket alkot, luxus kivitelben.

Varázslatos India

India gazdag építészete egyedülálló a világon. A felső kart ékesítő ékszer készítéséhez Laksh Pahuja a „Szellők Kastélyá”-ról – a Hawa Mahal monumentum része – kapott inspirációt. A Hawa Mahal épületkomplexumot - az indiai történelmi építészetre jellemző - sok árkádszerű csipkés ablak ékesíti. A Szellők Kastélya homlokzatán 953 ablak van. A 18 K aranyból, gyémántok, turmalinok, valamint rózsaszínű és zöld cirkónia felhasználásával készített ékszerrel hódolatát fejezi ki az indiai építészeti hagyományoknak.

Amazon Szépség

Az Amazon-medence felgyorsult iparosodása miatt, az Amazon folyó rózsaszínű delfinjei ma a világ legveszélyeztetettebb fajai közé tartoznak. Laksh Pahuja nagyon mélyen átérezte ezeknek az intelligens és érzékeny állatoknak a szomorú helyzetét. Az ékszer alkotásával saját, művészi nyelvén hívja fel az emberiség figyelmét arra, hogy igenis felelősséggel tartozunk a természetért. Az ékszer 925 Sterling Silverből készült 14 K sárga arany felhasználásával, fehér, rózsaszínű és kék cirkóniakövekkel, valamint tenyésztett gyöngy ékesítéssel.

Tűzi Sárkány

Aranyból és ezüstből, festett bőr felhasználásával készített nyakék. Nagyon bizarr és valóban tud tüzet „köpni”. Nagyon játékos dísz a „házi sárkányoknak”. India az ékszerkészítés, a gyémántcsiszolás, a színes drágakőkereskedelem világközpontja. Ott láttam a legmodernebb technológiákat felhasználó, a közízlést és a magasabb igényeket kielégítő ékszergyárakat, amelyek Nyugat-Európába, de elsősorban az USA-piacra szállítják termékeiket. De vannak ott olyan kimagaslóan innovatív művészek, mint Laksh Pahuja, akik egyedi, hétköznapokat meghaladó ékszeralkotásaikkal lettek híresek.